Del dette nu: Facebook Del dette nu: Google+ Del dette nu: Pinterest

Print Selv Tips - Blækpatroner og Fotopapir

fotoprinterAt printe billeder selv er næsten altid sværere, dyrere og i mindre god kvalitet, end print fra de professionelle online fotobutikker.

Hvis du selv vil udskrive billeder i fotokvalitet, er det mest almindelige at bruge en farveprinter, der bruger blæk. Den type printer er en populær og god printer, der er relativ billig at anskaffe. Til gengæld kan en blækprinter være meget dyr i drift, især når det gælder udskrift af farvefotos.

 

Billige Blækpatroner

For at få et godt resultat skal man bruge særligt fotopapir, som er kostbart. Desuden bruger printeren meget blæk, og patronerne er små og dyre. Der kan dog være stor forskel i blæksystemet på de enkelte printere, så det kan godt betale sig at se sig for ved køb af en ny printer.

  • Er der separate patroner til hver farve, så de kan udskiftes enkeltvis, efterhånden som de løber tør?
  • Er blækket lysægte, så udskrifterne holder længere?
  • Hvor meget koster blækpatroner? Det kan variere meget fra mærke til mærke.

De høje priser for originale blækpatroner, som printerproducenterne anbefaler at bruge, har fået mange forbrugere til at skifte til billigere, uofficielle mærker. De billige blękpatroner er ofte ligeså gode som de dyre. Du skal dog være opmærksom på, at mange producenter fraskriver sig ethvert ansvar i henhold til reklamationsretten, hvis du har brugt uoriginale blækpatroner.

 


Udskriftkvalitet
Printerens udskriftskvalitet måles i dpi (dots per inch/prikker pr. tomme). Det gælder generelt, at jo højere tal, jo bedre udskriftskvalitet. Dpi-tallet er dog ikke en helt entydig størrelse, så lad være med at gå efter et bestemt tal.

I stedet kan du kigge på udskrifter fra forskellige printere. Så kan du med egne øjne se, hvor god kvaliteten er, og om den passer til dit behov.

 

Foto Fremkaldelse 9 ud af 10 24 ratings. 6 anmeldelser.